Steun ons en help Nederland vooruit

Binnenstad

De binnenstad is het kloppend hart van Arnhem. Een plek om te wonen, te werken, te winkelen, te ontspannen, te wandelen en te ontmoeten. Door gewijzigd consumentengedrag en internetgebruik wordt de binnenstad van de toekomst niet langer gedomineerd door winkelstraten. De binnenstad is direct en indirect van groot economisch belang voor Arnhem. Niet alleen genereert de binnenstad direct banen; een bruisende binnenstad trekt bezoekers en bewoners naar de stad, maar ook bedrijven. D66 ziet functievermenging (“blurring”) als een kans om mensen naar winkelstraten en culturele instellingen te trekken.

D66 wil meer bewoners in de binnenstad. D66 wil een levendige binnenstad door het aantal bewoners te vergroten naar ten minste 15.000. In de zuidelijke binnenstad worden veel woningen gebouwd. D66 wil dat de leegstaande ruimte boven winkels benut wordt voor extra woningen. Dit levert extra woningen op en maakt winkelstraten levendiger en ’s avonds veiliger.

Het kernwinkelgebied van Arnhem-Zuid (Kronenburg) en de binnenstad moeten elkaar aanvullen. D66 kijkt kritisch naar de vestiging van zogenaamde weidewinkels en wil deze alleen toestaan als zij een aanvulling zijn op de bestaande kernwinkelgebieden. Ook het uitgaansleven in de binnenstad is een belangrijke bron van werk voor onze stad. Met de vrije sluitingstijden hebben de horecaondernemers meer ruimte gekregen om te ondernemen.

Laatst gewijzigd op 19 augustus 2020