Steun ons en help Nederland vooruit

Suzan Kemperman (1988) is sinds mei 2018 politiek secretaris in het bestuur van D66 Arnhem. Hiervoor was ze van 2014-2018 raadslid.

Ik ben Suzan Kemperman, verpleegkundige en ik woon samen met mijn vriendin in Plattenburg. Ik ben opgegroeid in Westervoort en heb tijdens mijn studie in Deventer en Apeldoorn gewoond, maar altijd wanneer ik met de bus Arnhem in kwam rijden, voelde het als thuis komen. Inmiddels woon ik hier sinds 2009 en Arnhem voelt nog steeds als mijn thuis.

Toen in 2010 Rutte I aantrad met gedoogsteun van de PVV en Fleur Agema 14.000 extra handen aan bed en 1 miljard voor de ouderenzorg beloofde, was voor mij de maat vol. Want als ik als verpleegkundige kan bedenken dat dat niet het echte probleem is waar we voor staan in de ouderenzorg, dan moest ik misschien mijn stem wat harder laten horen.

Ik ben voor D66 gevallen omdat zij voor eigen verantwoordelijkheid en goed en toegankelijk onderwijs staan. Daar heb ik in mijn persoonlijke leven veel aan te danken. Tevens spraken de ethische onderwerpen, met als uitgangspunt zelfbeschikking, mij zeer aan. D66 zorgde onder andere voor het homohuwelijk, euthanasie en het donorregister. Daarmee waren wij het eerste land te wereld. Een koplopers functie die we helaas de laatste tijd steeds meer verliezen aan landen waarvan we nooit verwacht hadden het aan te verliezen. Te denken valt aan de staten in de VS die cannabis legaliseerden terwijl wij de criminaliteit al tientallen jaren in stand houden door een gedoogconstructie. Of al die landen die het homohuwelijk invoerden en meteen korte metten maakten met de weigerambtenaar.

De afgelopen jaren heb ik als portefeuillehouder zorg voor de Jonge Democraten veel ervaring op kunnen doen op het gebied van zorg. Dit zou ik graag de komende vier jaar voor Arnhem willen inzetten, zeker nu met de decentralisaties voor de boeg. Tevens ben ik al een paar jaar betrokken bij verschillende werkgroepen die zich inzetten voor de rechten van LHBT. Er moet nog veel gebeuren op gebied van tolerantie en acceptatie en ik denk dat de gemeente daar veel voor zou kunnen betekenen bijvoorbeeld door toe te zien dat er daadwerkelijk op iedere basisschool voorlichting gegeven wordt.

Ik hoop de komende vier jaar al mijn enthousiasme en liefde voor Arnhem in te mogen zetten!

Nevenfuncties

  • Hbo verpleegkundige in de ouderenzorg
Meer van Suzan Kemperman