Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

In het belang van de Stad

Dinsdag, 20 maart 2018 in Arnhem

Onze stad staat voor enorme uitdagingen: energietransitie en klimaatverandering vragen om een grondige herinrichting en er liggen urgente sociaal-economische opgaves op het gebied van armoede, integratie, werk en zorg. Welke langetermijndoelen moeten de nieuwe stadsbestuurders en raadsleden voor ogen houden en hoe komen we daar?

Adviezen tegen politieke kortademigheid

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert CASA op dinsdag 20 februari In het Belang van de Stad. Cultureel Geograaf Martijn Duineveld, als Associate Professor verbonden aan Wageningen UR, schetst de uitdagingen voor lokale politiek anno nu en houdt een pleidooi voor toekomstvisies. Daarna gaan we aan de hand van verschillende pitches met politici en het publiek in gesprek over de thema’s die de agenda (zouden moeten) bepalen.

Met bijdragen van onder meer: Bart Schoonderbeek (directeur Schipper Bosch), verpleegkundige en organisatiesocioloog Pieterbas Lalleman (Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht) en conceptontwikkelaar Frank Donders.

Onder het motto CASA VISTA wil CASA in 2018 tot ingrediënten voor een vergezicht komen. Wat is Arnhems vista voor de lange termijn?

https://www.facebook.com/events/1347179838721244/

Entree: 5,- euro, studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis.

20 februari

20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur

Showroom Arnhem
Langstraat 20
Arnhem