Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 17 juni 2021

D66 Arnhem kiest Mattijs Loor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

De leden van D66 Arnhem hebben Mattijs Loor tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Het bestuur kijkt terug op een positieve lijsttrekkersverkiezing. Voorzitter D66 Arnhem Gido ten Dolle: “Ik ben erg blij dat Mattijs met grote steun van de leden gekozen is. Mattijs heeft veel ervaring in de Arnhemse Raad, hij kent de dossiers en beschikt over een groot netwerk in de stad. Hij is daarmee voor onze partij een ideale aanvoerder van lijst, waarmee we straks een mooie verkiezingsuitslag kunnen gaan neerzetten. Daar ben ik van overtuigd’.

Mattijs Loor: “Ik wil de vele leden die voor mijn lijsttrekkerschap hebben gestemd bedanken voor het vertrouwen. Ik kijk uit naar de komende maanden, waarin we met elkaar een mooi progressief programma en een geweldig team gaan neerzetten voor 2022.”

De kandidatenlijst D66

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met vijf van de 39 raadszetels. Bij de landelijke verkiezingen in maart 2021 werd D66 de grootste partij in Arnhem. Inzet van D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen is deze positie te behouden en het aantal zetels in de Arnhemse Raad te vergroten. De verkiezing van lijsttrekker Mattijs Loor wordt daarbij als een eerste stap gezien. Dit najaar wordt het nieuwe verkiezingsprogramma gepresenteerd en vindt de samenstelling van de D66-lijst plaats. De kandidaatstelling start vanaf 30 augustus 2021. Een lijstadviescommissie bestaande uit drie leden, waaronder Fleur van der Schalk, oud-D66 fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Gelderland, de voorzitter van D66 Arnhem, Gido ten Dolle en de nieuwgekozen lijsttrekker, Mattijs Loor, leggen een advies aan de leden voor. De samenstelling van en de opdracht voor deze commissie is al eerder vastgesteld door de leden. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Arnhem de volgorde van de kandidatenlijst. De interne stemming vindt plaats in november. De uitslag wordt bekend gemaakt op 30 november.