Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 4 december 2020

Coronavaccinatie: een goed begin is het halve werk

Met de komst van een corona-vaccin komt er licht aan het einde van de tunnel. Maar het vaccineren van iedereen wordt nog een enorme klus. Een klus die de toch al zwaar belaste huisartsen, GGD en andere zorgverleners er bij gaan krijgen. Daarom vraagt D66 raadslid Patrick van Iperen of de gemeente voorbereid is op deze enorme operatie, en hoe de gemeente de artsen en GGD’s kan ondersteunen.

Op 1 december kwam het goede nieuws dat mogelijk al begin januari gestart kan wordt met vaccineren tegen corona. “Het begin van het einde van corona”, verzucht Van Iperen. “Weer samenkomen met vrienden en familie, de horeca weer open, en reguliere zorg in de ziekenhuizen. Maar zover is het nog niet, er is eerst nog een grootschalige vaccinatieprogramma nodig. Een monsterproject dat in goede banen geleid moet worden.”

Om alle Arnhemmers te kunnen vaccineren zijn coördinatie en communicatie essentieel. Al eerder vroeg Van Iperen aandacht voor GGD Gelderland-Midden en de uitdagingen waar zij voor stonden. Daarom wil de D66’er nu al van het college weten hoe zij de GGD kunnen helpen en ondersteunen. Van Iperen: “Dit vaccinatietraject mag niet lijden onder capaciteitstekort zoals bij het bron- en contactonderzoek gebeurde.”


Documenten