Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 31 oktober 2020

Vacature fractiemedewerker

Hou je van politiek en actualiteit? Weet je alles van social media en communicatie, word je blij van in gesprek gaan met kiezers en wil je de Arnhemse D66-fractie ondersteunen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze fractie heeft vijf zetels in de gemeenteraad en is onderdeel van de coalitie met Groenlinks, VVD en PvdA. We zijn op korte termijn op zoek naar een fractiemedewerker om ons te ondersteunen op het gebied van communicatie en administratie.

Wat ga je doen?

Als fractiemedewerker ben je de onmisbare rechterhand van de fractie. Je houdt onze website en social media bij. Daarnaast zorg je dat mails van inwoners op de juiste wijze beantwoord worden, maak en verstuur je persberichten, help je bij de organisatie van bijeenkomsten, en ben je aanwezig bij onze activiteiten. Ook ondersteun je ons door het maken van agenda’s en notulen. Dit alles kost je meestal ongeveer 8 uur in de week, die je flexibel indeelt. Rond de schoolvakanties is het vaak rustiger, rond verkiezingen juist drukker. De fractie vergadert elke woensdagmiddag, voorafgaand aan de raadsvergadering. Bij deze vergaderingen ben je aanwezig en denk je mee over onze communicatie naar inwoners en de pers. Uiteraard horen we ook graag jouw mening over onze standpunten.

Wat zoeken wij?

  • Je bent bij voorkeur lid van de Jonge Democraten en/of D66;
  • Je woont in Arnhem;
  • Je bent creatief, proactief en denkt in oplossingen;
  • Je kunt snel schakelen, werkt zelfstandig en bent flexibel inzetbaar;
  • Je bent communicatief (mondeling en schriftelijk) zeer vaardig;
  • Je hebt ervaring met social media, WordPress en het maken van (bewegend) beeldmateriaal.

Wat krijg jij?

  • Een uitdagende functie voor gemiddeld 10 uur per week;
  • Een dynamische en unieke werkplek in een enthousiast team;
  • Een contract voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2022;
  • Een vergoeding die afhankelijk is van je capaciteiten en ervaring.

Interesse?

Stuur dan vóór 1 december 2020 je motivatiemail of -video met cv naar fractie@d66arnhem.nl.