Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 8 juli 2020

Geen discriminatie in de Arnhemse Sport

Voorlichting en trainingen tegen discriminatie in de Arnhemse sport. Dat is het gevolg van de motie die D66 raadslid Patrick van Iperen samen met VVD, GroenLinks en PvdA ingediend heeft en door de raad met overgrote meerderheid is aangenomen. Van Iperen: “Discriminatie moet actief bestreden worden. In Arnhem en in de sport.”

Afgelopen najaar werd de wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior stilgelegd omdat Excelsiorvoetballer Mendes Moreira racistisch werd bejegend. Supporters scholden hem uit. Het toonde eens te meer aan dat discriminatie in de sport nog steeds voorkomt, en dat er harder tegen opgetreden moet worden. In de marathonzitting van de Arnhemse raad op 8 juli kon de raad zich eindelijk uitspreken over dit gezamenlijke voorstel.

De gemeente gaat met sportaanbieders en hun leden aan de slag om te zorgen voor een positief sportklimaat op en rond de velden. Zodat iedereen veilig en vertrouwd kan sporten. Sportaanbieders gaan samen met hun leden een gedragscode opstellen en uitdragen. Daarnaast worden er voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd om discriminatie op en rond de velden tegen te gaan. De gemeente heeft dit opgenomen in het sport- en beweegakkoord dat zij heeft afgesloten met sportaanbieders in de stad.