Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 3 mei 2020

Behandeling arbeidsmigranten risico voor volksgezondheid

De arbeids- en woonomstandigheden van arbeidsmigranten vormen een extra risico voor lokale corona-uitbraken. Dit bleek op 3 mei nadat tientallen met corona besmette arbeidsmigranten uit Velp opgevangen werden in een schip in Arnhem. D66 raadslid Sjoerd Dijk trekt zich hun lot aan en vraagt verduidelijking over de opmerkelijke keuze voor hoe en waar deze mensen apart gehouden worden.

Het coronavirus maakt geen onderscheid tussen jong of oud, rijk of arm. Maar arbeidsomstandigheden en huisvesting kunnen de kans op besmetting beïnvloeden. Op 3 mei werd bekend dat in Velp 28 arbeidsmigranten besmet zijn geraakt met het coronavirus. Allen woonden in hetzelfde wooncomplex in Velp en werkten via een uitzendbureau.

Raadslid Sjoerd Dijk heeft raadsvragen gesteld over de arbeidsomstandigheden en woonomstandigheden van de arbeidsmigranten. Dragen die omstandigheden bij aan het ontstaan van coronabrandhaarden en zo ja, wat is het risico hiervan voor Arnhem? Ook wil hij weten waarom de 28 arbeidsmigranten op het water zijn gehuisvest en niet op de wal, hoe dat is afgewogen en welke andere locaties er zijn overwogen.

Documenten

Gerelateerd nieuws