Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 30 april 2020

“Zorg dat ‘gaybrapad’ kleurrijk blijft!”

In 2016 realiseerde Arnhem na vragen van D66 een oversteekplaats in regenboogkleuren op de Velperbuitensingel. Doel van het ‘gaybrapad’ is blijvende aandacht te vragen voor de acceptatie van LHBTI’s in Arnhem. Helaas ligt de oversteekplaats er – voor de tweedekeer in vier jaar tijd – verwaarloosd bij. “Ontzettend zonde!” zegt raadslid Susan van Ommen hierover. “We zijn dan ook blij dat GroenLinks en CDA het gaybrapad een warm hart toedragen en het college gevraagd hebben het opnieuw te schilderen.”

In reactie op de vragen zegt het college dat het gaybrapad moet blijven bestaan en daarom op korte termijn weer geschilderd wordt. De kosten van het schilderen zijn echter niet structureel opgenomen in de begroting, zo liet het college ook weten. Omdat D66 niet wil dat het gaybrapad opnieuw verwaarloosd wordt, stelde raadslid Susan van Ommen aanvullende vragen aan het college. “Het is natuurlijk mooi dat het nu wordt aangepakt, maar wij willen hier niet elke twee jaar opnieuw naar moeten vragen. De kosten van onderhoud moeten gewoon worden opgenomen in de begroting,” aldus Van Ommen. Ook vroeg D66 om bij de komende opknapbeurt te kiezen voor een duurzame verf, zodat de regenboogkleuren langer mooi blijven.