Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 april 2020

Versoepel naast sport ook cultuur voor kinderen

Met de eerste versoepeling van de maatregelen tegen corona is sporten voor kinderen weer mogelijk. Zo kunnen kinderen hun energie weer kwijt en kunnen zij weer plezier maken met elkaar. Goed nieuws voor hen, maar geldt dat voor álle Arnhemse kinderen? D66-raadslid Sabine Andeweg vraagt of de versoepeling onder voorwaarden ook andere activiteiten voor kinderen mogelijk maken. “Voetbal, ballet, theater: wij gunnen alle Arnhemse kinderen een uitlaatklep en plezier.”

Het eerste kleine beetje versoepeling is een feit: sportverenigingen mogen vanaf deze week hun jeugdleden weer ontvangen, onder voorwaarden: georganiseerd, onder begeleiding en voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar op 1,5 meter afstand. D66 wil weten of onder dezelfde voorwaarden ook andere activiteiten mogelijk zijn, zoals de scouting, of creatieve uitspattingen als theater, dans en muziek maken.

Cultuureducatie

Ook de basisscholen gaan weer open, vanaf 11 mei. Leraren – die de afgelopen weken al moesten omschakelen naar online lesgeven – moeten nu uitzoeken hoe ze onder allerlei aanpassingen les kunnen geven. Tegelijk moeten ze oog hebben voor ontstane achterstanden en kwetsbare kinderen. Daarom vraagt D66 de gemeente om te kijken hoe de kinderen goede cultuureducatie kunnen krijgen zonder de leraren extra te belasten. Bijvoorbeeld via afspraken met culturele partners in de stad, of het Convenant Cultuureducatie Primair Onderwijs.

Versoepelen, niet vertroebelen

De versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van corona geven weer lucht. Tegelijkertijd zijn er weer nieuwe onduidelijkheden. D66 vraagt duidelijkheid aan het college, opdat het versoepelen niet leidt tot vertroebelen.

Lees hier de schriftelijke vragen van D66 aan het college.