Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 maart 2020

D66 Arnhem: extra (verenigings) maatregelen in verband met het coronavirus.

De ontwikkelingen rondom het coronavirus vragen om aandacht en extra maatregelen ook vanuit de Arnhemse D66 afdeling.

De gezondheid van ons allemaal staat voorop. Als afdeling met veel leden moeten we daarom alert zijn op de verdere verspreiding van het coronavirus. We nemen de adviezen van het RIVM heel serieus en hoewel er nu alleen adviezen zijn om evenementen te annuleren met meer dan 100 aanwezigen, willen we geen onnodige risico’s nemen. Daarom volgen we het advies, wat ook vanuit de landelijke D66 vereniging is verspreid. Op dit moment nemen we de volgende stelregels in acht:

1.     Organiseer geen bijeenkomsten meer, die niet strikt noodzakelijk zijn. Bekijk of reeds geplande evenementen verplaatst kunnen worden naar de toekomst.

2.     Conform het advies van het RIVM adviseren wij om thuis te blijven bij verkoudheidsklachten of verhoging vanaf 38,0 graden Celsius, wanneer je contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus of wanneer je in een gebied bent geweest waar veel patiënten zijn met het coronavirus.

De adviezen van het RIVM zullen de komende tijd mogelijk verder worden aangescherpt, dus hou de updates in de gaten. Zo kunnen we er samen hopelijk voor zorgen dat het coronavirus zich laat indammen. Daarom is het belangrijk om de richtlijnen en adviezen nauwgezet te volgen.

Heel praktisch betekent dit dat wij de Masterclasses van aankomende zaterdag (14-03-2020) gaan verplaatsen. En dat we goed gaan kijken naar de evenementen en bijeenkomsten die de komende periode zijn gepland. We zullen dit dan ook tijdig, onder andere via de website bekend maken.

Congres 111
Landelijk krijgt bovendien vaak de vraag of Congres 111 op 18 april doorgaat. Op dit moment is daar nog geen beslissing over genomen, maar landelijk volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwgezet. Zodra ze meer weten, zal dit worden gecommuniceerd.

Voor aanvullende vragen kan er altijd contact opgenomen worden via bestuur@d66arnhem.nl