Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 3 juli 2019

D66 positief over komst Songfestival naar Arnhem

Moet Arnhem wel of niet meedingen naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020? Daarover sprak de raad op woensdag 3 juli. D66 steunt de deelname van harte. Het wereldwijd uitgezonden Songfestival is een unieke kans Arnhem internationaal in de spotlights te zetten en daarmee een mooie impuls voor het bedrijfsleven en het toerisme.

De winst van Duncan in Tel Aviv was nog maar net bekend of het college kondigde al aan om de editie 2020 te willen organiseren. Door vanaf dag 1 achter het Songfestival te staan toont het college daadkrachtig te kunnen optreden. De daadkracht die nodig is om het maximale resultaat te bereiken.

Voor heel Arnhem

Ondanks dat het fantastisch is voor de uitstraling van Arnhem en de lokale economie roept D66 het college wel op de gewone Arnhemmers niet te vergeten. Dit kunnen zij doen door allerlei lokale initiatieven te laten profiteren van dit spektakel.

De gemeenteraad stemde in grote meerderheid voor het meedingen naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020.