Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 5 december 2018

Laatste ronde veiling BKR-kunst voor de Voedselbank

Tot en met 10 december kan nog online geboden worden op de laatste mooie kunstwerken uit de BKR-kunstcollectie van de gemeente. Een unieke kans om kunstwerken aan te kopen van kunstenaars die destijds in Arnhem woonden en werkten. Ongeveer 65 werken komen onder de digitale hamer.

De opbrengst is ook deze keer voor de Voedselbank. Het gaat om kavel 1401 tot en met 1565 op de website van de online-veiling bva-art.com.

De collectie bevat vooral schilderijen en prenten. De kijkdagen zijn bij Notarishuis Duiven, op 8 en 9 december van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is Toekomst 4 in Duiven. De kunstwerken starten allemaal op een startbod van € 10. Tot nu toe werd via eerdere veilingen al € 91.000 opgehaald voor de Voedselbank.

De Beeldende Kunst Regeling schonk kunstenaars destijds de mogelijkheid zich volledig aan hun beroep te wijden. In ruil voor kunstwerken die zij bij de gemeente inleverden, kregen de kunstenaars een uitkering. De regeling werd in 1987 afgeschaft door toenmalig minister van cultuur Elco Brinkman. Arnhem had ongeveer 11.000 kunstwerken in bezit. Een groot deel van de kunstwerken is destijds teruggenomen door de (ervan van de) kunstenaars. Op initiatief van D66 Arnhem is in 2015 besloten tot de veiling van het restant ten goede van de gemeenschap.