Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 november 2018

Politiek café ‘Voor de toekomst van Europa; Van Brussel naar Arnhem en terug’

Voor iedereen (leden & niet-leden) die geïnteresseerd is in Europa of hier meer over wil weten!

Europa staat hoog op de agenda. En met de Europese Parlementsverkiezingen in mei 2019 op komst, wordt er binnen en buiten D66 veel over Europa gesproken: over haar toekomst, bedreigingen én kansen. Maar wat betekent Europa eigenlijk voor ons als inwoners van Arnhem en omgeving? Hoe werken de Europese Unie, de Raad en het parlement? En wat doet een EUREGIO?

Kom alles hierover te weten tijdens deze speciale avond, 27 november 2018, georganiseerd door D66 Arnhem in samenwerking met de D66 thema-afdeling Europa.

We praten deze avond samen met elkaar en met drie gasten:

•             Michiel Rijsberman, gedeputeerde en lid van de Nederlandse delegatie in het Comité van de Regio’s, een adviesorgaan van de Europese Commissie en het Europarlement in het wetgevingstraject van de EU. Binnen het CvdR lid van de COTER commissie voor territoriale samenhang en de begroting. Als D66’er lid van de ALDE-fractie.

•             Heidi de Ruiter, vertegenwoordiger EUREGIO Rijn-Waal. De Euregio Rijn-Waal is een Nederlands-Duits openbaar lichaam, waarbij ca. 55 gemeenten en regionale overheden zijn aangesloten. De Euregio Rijn-Waal heeft als belangrijkste doel de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van economie en maatschappij te verbeteren en te intensiveren.

•             Gido ten Dolle, gemeentedirecteur en voormalig hoofd van het lobbykantoor van de Randstadprovincies in Brussel

Landelijk voorzitter van de D66 Thema-afdeling Europa Fons van der Ham zal de avond inleiden met een luchtige introductie in de werking van de EU.

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd is in Europa of hier meer over wil weten. Nodig daarom ook je vrienden, buren, collega’s etc. uit en meld je voor 25 november aan via bestuur@d66arnhem.nl

Programma

27 november 2018

19:00 uur: Inloop

19:30 uur: Welkom door Sytze Loor, voorzitter van D66 Arnhem gevolgd door een inleiding op de EU door moderator Fons van der Ham.

19:50 uur: Michiel Rijsberman gaat in op het aspect regionale ontwikkeling vanuit Europees perspectief

20:10 uur: Heidi de Ruiter vertelt ons wat de rol is van de EUREGIO Rijn-Waal

20:30 uur: Gesprek over Europa

21:30 uur: Wrap-up en samenvatting van de avond door de moderator

21:45 uur: Borrel

Locatie:

Taphuys, Jansplein 56, Arnhem

Toegang gratis

 Aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je dan voor 25 november aan via bestuur@d66arnhem.nl