Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 10 november 2018

Kantoorruimte gezocht om in te wonen

Het is code rood op de woningmarkt. Er is een schreeuwend tekort aan betaalbare koopwoningen en woningen in de categorie middenhuur. Daardoor komen middeninkomens in de verdrukking. Reden voor D66-raadslid Sjoerd Dijk om er bovenop te zitten waar het college welk soort woningen wil gaan bouwen. Nu via RTL Z een ander antwoord komt dan Dijk tot nog toe in de raad hoorde stuurt hij gelijk schriftelijke vragen.

Tot op heden antwoordt het college aan D66 dat wij onderzoeken en de daarop volgende plannen moeten afwachten. D66 mist bij het college de urgentie die wij -en met ons vele Arnhemmers- voelen. Gelukkig lazen wij bij RTL Z dat wethouder Wonen Ronald Paping voor een deel wèl weet waar de woningen gerealiseerd gaan worden. Namelijk in voormalige kantoorpanden. Hij voegde daaraan toe: “Er staan genoeg panden leeg, die anders gesloopt zouden worden.”

#WaarDan?

Kantoorpanden zijn ideaal om betaalbare koopwoningen en middenhuur in te realiseren. Hier wordt al langer op ingezet door de gemeente, en veel geschikte panden zijn of worden al omgebouwd. Desondanks is de druk op de woningmarkt nog steeds enorm. In schriftelijke vragen wil het D66-raadslid nu weten welke voor de sloop genomineerde kantoor-, industrie- of andere panden de wethouder nog meer op het oog heeft, welk type woningen daarin komen, en wanneer het ombouwen gaat starten.