Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 3 november 2018

Communicatie rondom parkeren Langstraat

Afgelopen zomer is het Bartokgebouw tegenover Rozet gebouwd. Met de ontwikkeling en verbouwing van het gebouw zijn er parkeerplaatsen aan de Langstraat verdwenen. De ruimte voor parkeren is er nog wel, maar de witte strepen van de parkeervlakken zijn gedeeltelijk van de grond verdwenen, gedeeltelijk zijn ze nog aanwezig.

Deze verkeerssituatie is heel erg onduidelijk. Automobilisten blijven hier parkeren (de ruimte voor parkeren is er immers nog gewoon) maar de auto’s die hier geparkeerd staan, worden nu al enige maanden beboet. Kennelijk mag je hier dus niet parkeren, maar er zijn geen borden of signalen die dit aangeven. Reden voor D66 raadslid Susan van Ommen om wethouder Van der Zee te ondervragen.

  1. Deelt het college de mening van D66 dat een dergelijke verkeerssituatie, waar het verschil in inrichting tussen parkeervakken en de ruimte daarbuiten nauwelijks zichtbaar is, onduidelijk, ongastvrij naar bezoekers van onze stad en onwenselijk is?
  2. Is het college het met D66 eens dat wanneer er ergens een parkeerverbod geldt, en zeker waar dit een wijziging betreft, dit duidelijk moet worden aangegeven, en kan zij toezeggen om dit op deze locatie op korte termijn te gaan doen?
  3. Kan het college beloven in soortgelijke situaties in de toekomst sneller en duidelijker te communiceren?

Update 8 november

Deze vragen kwamen aan bod in de raadsvergadering van 7 november. De volgende ochtend waren stratenmakers al in de weer met de belijning (zie foto). “Wethouder Van der Zee pakt het voortvarend op” constateert Van Ommen tevreden.