Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 november 2018

Arnhem toegangspoort naar de Veluwe

Arnhem heeft met haar geweldige ligging tussen rivierengebied en Veluwe, haar bewogen geschiedenis en grote toeristische trekkers zoals Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum een enorm toeristisch potentieel. “Dit moeten we veel beter benutten: door aanbod met elkaar te verbinden en bezoekers beter te informeren”, stelt D66 raadslid Maarten Venhoek. “Van Gelredome, via Meinerswijk, de binnenstad, Arnhem Centraal en Park Sonsbeek tot aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe en het oorlogserfgoed rondom vliegveld Deelen; D66 wil dat de toeristische trekpleisters aaneengeschakeld worden.”

Arnhem is een stad met een belangrijke historie. Tot ver over de grenzen kent men het verhaal van ‘a bridge too far’ gekoppeld aan operatie Market Garden, in de Tweede Wereldoorlog. Dit oorlogsverleden heeft wonden geslagen in de stad, maar biedt ook kansen voor de citymarketing van Arnhem als interessante toeristische bestemming. Niet alleen de binnenstad, maar ook de omgeving van Deelen is hierin van belang. Een gebied met veel historisch erfgoed, waaronder de bunker Diogenes. Dit gebied rondom de voormalige Fliegerhorst Deelen vormt ook de verbinding naar Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum.

Kom met een visie

Bij de behandeling van de begroting heeft D66 een motie ingediend waarin het college gevraagd wordt om voor de perspectiefnota van 2019 met een visie te komen hoe dit gebied en de daarin aanwezige dagattracties Burgers Zoo en Nederlands Openluchtmuseum beter onder de aandacht gebracht kan worden en hoe de verbindingen kunnen worden versterkt.

“En met dat laatste kan het college al snel beginnen”, verklaart Venhoek, “door het verbeteren van de bewegwijzering voor fietsers en wandelaars naar en in dit gebied.”