Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 27 oktober 2018

Provincie passeert Arnhem bij wijziging dienstregeling

Ondanks eerdere protesten van de gemeente wordt de dienstregeling van Lijn 9 naar Schaarsbergen verder versobert. D66 raadslid Maarten Venhoek bevalt dit niet en hij stelt schriftelijke vragen om duidelijkheid te krijgen. “Het lijkt erop dat de provincie het stadsbestuur gepasseerd heeft met een alternatief voorstel”, constateert Venhoek geschokt.

D66 wil graag dat het OV in Arnhem een goed alternatief is om je door de stad te verplaatsen. Maar dan moet de bus wel rijden. In de jaarlijkse wijziging van de Breng-dienstregeling vervalt Lijn 9 naar Schaarsbergen op zondagavond na 20:00 uur. De bewoners van Hoogkamp en Schaarsbergen zijn dan aangewezen op het duurdere BrengFlex, of zien het OV niet meer als alternatief voor de auto. Deze versobering wordt doorgevoerd ondanks eerdere protesten van het stadsbestuur.

Alternatief voorstel

Opmerkelijk is dat in een brief van de provincie aan Breng ineens gesproken wordt over een alternatief voorstel, niet hetgeen waar het Arnhemse college eerder afwijzend op heeft gereageerd. “Het lijkt erop alsof de provincie zelf een suggestie uit de hoge hoed heeft getoverd”, stelt Venhoek verbouwereerd. “Waar komt dit vandaan, met wie is dit besproken, en waarom weten de wijkbewoners van niets?”

Voldongen feit?

De provincie heeft inmiddels een besluit genomen en doorgegeven aan Breng. D66 hoopt dat het college dit besluit alsnog kan keren. “Mocht dat niet kunnen, strijd er dan voor dat de tarieven voor BrengFlex gelijk gesteld worden aan normale OV-tarieven”, vraagt Venhoek. “Daarnaast zie ik graag maatregelen dat bij volgende wijzigingen het stadsbestuur en onze inwoners niet meer zo gepasseerd kunnen worden.”