Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 5 oktober 2017

D66 kieslijst vol ervaring én vernieuwing

Het succesteam waarmee D66 in 2014 de grootste partij van Arnhem werd is na de interne verkiezing aangevuld met jong enthousiasme. Dit bleek op donderdag 5 oktober bij de bekendmaking van de uitslag van de interne verkiezingen. Hiermee is de kieslijst van D66 Arnhem voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 compleet. De leden verkozen Sabine Andeweg in mei al unaniem tot lijsttrekker.

Naast fractievoorzitter Sabine Andeweg wordt de top vijf aangevuld met op de tweede plek huidig raadslid Mattijs Loor (architect). Vernieuwing brengt Sjoerd Dijk (adviseur veiligheid) op 3. De plekken 4 en 5 worden ingevuld door de huidige raadsleden Hans de Vroome (interim manager), thans vice-voorzitter van de raad, en Maarten Venhoek (Information Security Officer).

In de top 10 staan verder, in aflopende volgorde, huidig commissielid Susan van Ommen, nieuwkomer Patrick van Iperen, raadslid Yvonne van Hamersveld en nieuwkomers Karlijn Steenvoort en Christian Lorist. De complete lijst is hieronder terug te vinden.

Grootste partij

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is D66 de grootste partij van Arnhem. Daardoor heeft D66 veel van haar verkiezingsprogramma voor elkaar gekregen, waaronder leerrecht voor peuters vanaf 2 jaar, goede culturele huisvesting en de komst van windmolens en zonnepanelen. Lijsttrekker Andeweg is tevreden met de nieuwe lijst: “Een mooie balans van ervaring en vernieuwing, waarmee D66 ook na 2018 weer veel voor elkaar gaat krijgen!”

De kieslijst van D66 Arnhem

 1. Sabine Andeweg
 2. Mattijs Loor
 3. Sjoerd Dijk
 4. Hans de Vroome
 5. Maarten Venhoek
 6. Susan van Ommen
 7. Patrick van Iperen
 8. Yvonne van Hamersveld
 9. Karlijn Steenvoort
 10. Christian Lorist
 11. Ilco Bräuer
 12. Jorick Messink
 13. Michiel Steenvoort
 14. Jeroen Poot
 15. Edwin Kemers
 16. Jonna Termorshuizen
 17. Lisette Kleinendorst
 18. Bert Huizing
 19. Karin Goes
 20. Astrid Stokman
 21. Eric Berendsen
 22. Wim van Gelderen
 23. Fleur van der Schalk
 24. Suzan Kemperman
 25. Ron König
 26. Werner Kaatee
 27. Martijn Leisink
 28. Sanne Blok
 29. Roelant Rollingswier
 30. Marian Louppen
 31. Hans Giesing