Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 4 juli 2017

Flitsvergunning geregeld in één dag

Flitsvergunning

Binnen een dag een vergunning aanvragen en afhandelen. Vanaf dinsdag 4 juli kan het in Arnhem. Hiermee komt wethouder König zijn toezegging na die hij deed na vragen van D66 raadslid Ibrahim Güven. “De flitsvergunning verbetert de dienstverlening en vermindert regeldruk”, stelt Güven. “Hiermee staan de ondernemers en de inwoners weer centraal.”

Er gaat vaak veel tijd – en daarmee ook geld – verloren bij het aanvragen van een vergunning. Terwijl het voor veel soorten vergunningen aanzienlijk korter kan. Zoals bij vergunningen voor het plaatsen van reclameborden, zonnepanelen en verbouwingen aan woningen of bedrijfspanden. Een volledig getoetste vergunningsaanvraag kan binnen 25% van de wettelijke termijn beslist worden. Als de aanvraag aan alle vereisten voldoet kan het in sommige gevallen zelfs binnen één dag verleend worden.

Flitsvergunning

Güven stelde de flitsvergunning voor tijdens de behandeling van de detailhandelsvisie op 30 januari. De wethouder deelde het enthousiasme van de D66’er en nam het voorstel graag over. Vanaf dinsdag 4 juli wordt deze wens werkelijkheid. “Een enorme opsteker voor alle Arnhemse ondernemers en inwoners”, stelt Güven. “Fijn dat dit voorstel in een flits is geregeld!”