Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 juni 2017

D66 gaat voor Audrey Hepburn plein

Audrey Hepburn in streetart

D66 wil het plein voor het nieuw te bouwen Focus filmhuis vernoemen naar filmicoon en beroemde Arnhemmer Audrey Hepburn. In de raadsvergadering van 19 juni stelde raadslid Yvonne van Hamersveld hierover vragen aan het college. “Het is een passende naam voor het nieuwe plein,” stelt Van Hamersveld, “een positieve bijdrage aan filmhuis, cultuurcorridor en de internationale uitstraling van Arnhem.”

Begin december 2016 deed de gemeente Arnhem de oproep om suggesties voor namen aan te dragen voor het nieuwe pleintje dat ontstaat als het filmhuis gebouwd wordt. De open ruimte tussen de Eusebiuskerk en de woningen die dit jaar op het plein gebouwd worden, houdt de naam Kerkplein. Tussen de suggesties die bij de gemeente Arnhem binnenkwamen, werd vaak geopperd om het plein te vernoemen naar Audrey Hepburn.

Audrey Hepburn

De Amerikaanse filmster woonde in haar jeugd een aantal jaren in Arnhem. Hepburn is wereldberoemd, een icoon dat past bij het te bouwen filmhuis en daarmee een positieve bijdrage levert aan filmhuis, Cultuurcorridor en internationale uitstraling van Arnhem. De vernoeming van het plein naar Hepburn kreeg extra momentum toen op 3 maart 2017 een groot aantal prominente Nederlanders er in een ingezonden brief passioneel voor pleitten. D66 wil van het college weten welk antwoord deze inzender gekregen hebben.

Strenge regels

De gemeente Arnhem heeft strenge regels heeft waar de namen van straten en pleinen in Arnhem aan moet voldoen. Voor het centrum van Arnhem geldt de regel dat straten en pleinen niet worden vernoemd naar personen. D66 steunt Audrey Hepburnplein als passende naam voor het nieuwe plein voor Focus. Eerder al heeft inzet van D66 geleid tot vernoeming van een plein in Klarendal naar Elly Lamaker. “Wij hopen voor het Audrey Hepburnplein eenzelfde succes te behalen”, aldus Van Hamersveld.