Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 21 februari 2014

D66 Cultuurlab met Jan Terlouw

Vrijdag 21 februari ontmoeten politiek, cultuur en wetenschap elkaar voor D66 Cultuurlab. Een bijzonder evenement dat D66 Arnhem met medewerking van jonge Arnhemse theatermakers organiseert in één van de panden van het creatieve burgerinitiatief Coehoorn Centraal. De thema’s cultuureducatie, creatieve innovatie en cultureel ondernemerschap worden deze avond aan een theatraal onderzoek onderworpen. Bijzondere gast is oud D66-leider Jan Terlouw.

Naast Terlouw, die de avond zal inleiden met zijn persoonlijke visie op kunst en cultuur, is een drietal deskundigen te gast. Dit zijn Edwin van Meerkerk (cultuurwetenschapper Radboud Universiteit), Roy van Dalm (docent Stedelijke Identiteit HAN / Arnhems Centrum voor Creatieve economie en Innovatie) en Jeroen Lutters (lector kunstonderwijs aan ArtEZ en Hogeschool Windesheim en rector van de Bernhard Lievengoed University).

Geen debat maar theater

De deskundigen zullen niet gevraagd worden hun opvattingen rechtstreeks met het publiek te delen, maar worden gekoppeld aan jonge Arnhemse theatermakers om in een creatief proces van improvisatietheater hun input te geven. Het publiek is ter plekke getuige van het ontstaan van drie voorstellingen die de verschillende thema’s onderzoeken.

De theaterexperimenten zijn ontwikkeld door Theatergroep De Buurjongens, een groep jonge Arnhemse podiumkunstenaars die zich bezighoudt met muziek, theater en alle combinaties daarvan.

Cultureel ondernemerschap

In het D66 Cultuurlab is cultuur wat het zijn moet: de ruimte voor expressie en experiment en een bron van inspiratie en innovatie. D66 Arnhem vindt het belangrijk hierover de dialoog aan te gaan met verschillende belanghebbenden en ruimte te geven aan vernieuwend cultureel ondernemerschap. De avond van D66 Cultuurlab wordt dan ook voorafgegaan door een werkbezoek van fractie en kandidaten aan het Art Business Centre van ArtEZ, waar van gedachten zal worden gewisseld over de kansen voor jonge cultuurmakers in Arnhem.

Wat: D66 Cultuurlab (klik hier voor Facebook-evenement)
Wanneer: Vrijdag 21 februari, inloop vanaf 19:30u, aanvang 20:00u. Binnenlopen later op de avond is ook mogelijk.
Waar: Coehoorn Centraal, gebouw CC2, Bergstraat 33, Arnhem
Entree: € 5,-, volledig ten goede van jonge Arnhemse theatermakers