Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 3 december 2009

D66: onduidelijkheid over woonboten wegnemen

Het heeft lang geduurd voordat het bestemmingsplan Rivierenzone uiteindelijk besproken kon worden, dit vanwege de wens van de raad om het gebied Stadsblokken-Meinerswijk apart te kunnen behandelen. Tot verbazing van D66 zijn de woonboten uit het gebied Stadsblokken-Meinerswijk wel in het bestemmingsplan gebleven.

D66 vindt dit een onjuiste manier van handelen. Door de ASM-haven en de haven van Coers in dit conserverende bestemmingsplan op te nemen, moeten ook de woonboten positief bestemd gaan worden. In het voorliggende plan worden de woonboten echter niet bestemd. Zo creƫert dit college van een legale situatie een illegale situatie.

Met Zuid Centraal heeftzal D66 samen twee amendementen ingediend om deze onduidelijke situatie op te heffen. Maar helaas heeft dit voorstel hetindienen om de koude sanering van de ASM en Coers haven niet gehaald.door te laten gaan. Ook heeftzal D66 een amendement mede ingediendin gaan dienen om de verwarrende en onrechtvaardige regelgeving rond de bestemming van de woonboten ongedaan te maken. Het betrof hier met name de bebouwbare oppervlakten op de boot en op de kade. Dit initiatief heeft het met een absolute meerderheid gehaald.